De ce ai alege să lucrezi cu o agenție imobiliară?



În condițiile în care piața imobiliară din România a evoluat mult în ultimii ani și clienții devin tot mai conștienți de faptul că au nevoie de mai multe opțiuni și de consiliere în a lua deciziile finale, apelarea la o agenție imobiliara devine o necesitate. Acesta este și motivul pentru care dorim să prezentăm mai jos punctele forte și principalele motive pentru a alege să lucrezi cu o agenție imobilară.

Oricare ar fi tipul de tranzacție imobiliară, fie că vrei să închiriezi, să dai la închiriat, să vinzi sau că cumperi o proprietate, să subînchiriezi, există numeroase detalii de construcție, preț și legale, care îți pot da bătăi de cap și pot îngreuna procesul.

Un consultant sau broker imobiliar, în virtutea experienței și pregătirii profesionale, te poate ajuta încă de la început în a găsi cele mai potrivite și avantajoase condiții de tranzacționare. Există capcane și situații care pot transforma semnarea unui act, într-o problemă pe care nu o poți rezolva simplu și fără costuri suplimentare.

Acesta este de fapt și motivul pentru care ne-am gândit să revenim mai jos cu câteva dintre avantajele și beneficiile oferite de decizia de a realiza tranzacții imobiliare prin intermediul unei agenții imobiliare.


Iată de ce este recomandat să alegi să lucrezi cu o agenție imobiliară:

1. O mai bună cunoaștere a pieței

Dacă alegi o agenție imobiliară și un broker imobiliar cu experiență, ai mult mai multe șanse să beneficiezi de o ofertă corectă. Mulți dintre proprietari au tendința, în funcție de partea de care se află, de a supraevalua sau de a căuta motive de reducere a prețului. Un agent imobiliar cu experiență îți poate spune care este prețul zonei vizate, ce poate încărca sau reduce costurile de tranzacționare etc.

2. Acces la mai multe surse de informare și promovare

Agențiile imobiliare dispun de platforme proprii și au acces la site-uri și statistici de specialitate. Brokerii cunosc mult mai bine locurile unde pot fi găsite și promovate proprietățile. Acest acces permite simplificarea demersului, găsirea de mai multe alternative într-un timp mai scurt și reducerea duratei întregului proces de tranzacționare.

3. Experiență în evaluarea unei proprietăți

Un agent imobiliar cu experiență știe la ce să se uite atunci când evaluează o proprietate și care sunt detaliile de care se poate lega un client. Amplasarea, vechimea și starea imobilului, vecinătățile, iluminarea, compartimentarea, amenajările, prezența unor zone de depozitare, balcoane, terase, etajul, accesul la mijloace de transport în comun, parcuri, zone comerciale etc. sunt câteva aspecte care pot influența prețul și interesul pentru o proprietate.

4. O mai bună cunoaștere a legislației specifice

Un broker imobiliar cu experiență trebuie să cunoască toate procedurile juridice pentru realizarea unei tranzacții legale și sigure. El trebuie să informeze toate părțile implicate asupra detaliilor juridice, să participe și să verifice dacă procesul respectă pașii legali și chiar să întocmească contracte pentru părți. El va înmâna fiecăreia dintre părțile implicate un contract de consultanță și intermediere, în care sunt specificate servicii și termenii legali ai procesului de tranzacționare.

5. Mai multă experiență în negociere și soluționarea problemelor

Tranzacțiile imobiliare nu sunt lipsite de probleme și divergențe. Brokerul unui agenții imobiliare trebuie să aibă experiența necesară pentru a prezenta oferte, a negocia și a manageria evoluția procesului. El trebuie să vină cu alternative și soluții pentru a debloca discuțiile sau contactarea și pentru a ajuta ca ambele părți să ajungă la un numitor comun și să fie mulțumite.

6. O mai bună administrare a procesului

Vânzarea sau cumpărarea unei proprietăți, dacă sunt implicate mai multe persoane și instituții, poate fi un proces anevoios. Apelarea la o agenție imobiliară, poate simplifica procesul, printr-o mai bună cunoaștere a procedurilor, documentelor necesare pentru tranzacționare, locului de unde pot fi obținute sau unde pot fi semnate, termenele legale de eliberare, costuri etc. Agentul se poate implica inclusiv în obținerea documentelor, programarea și coordonarea întâlnirilor etc.

7. O experiență mai puțin stresantă

Ori de câte ori au de lucrat cu documente, bani și autorității oamenii devin mult mai stresați. Necunoașterea procedurilor și teama de a nu fi înșelați, pot produce adesea tensiuni atât interioare, cât și între părțile implicate. Agenția imobiliară are în acest sens tocmai rolul de a realiza o primă verificare de specialitate și a garanta clienților că tranzacția este una sigură.



În concluzie, dacă îți dorești să ai parte de o tranzacție imobiliară în care să beneficiezi de consultanță și experiența unui broker, alege să lucrezi cu o agenție imobiliară. Procesul poate fi mai simplu și mai puțin stresant.

Fie că vrei să închiriezi, cumperi sau vinzi o proprietate, apelează cu încredere la brokerii si agenția imobiliară GOPO Real Estate!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce să ții seama când ești interesat de o închiriere apartament în calitate de chiriaș?

De ce să ții seama atunci când vrei să cumperi o casa?