De ce să ții seama atunci când vrei să cumperi o casa?


Achiziția unei locuințe sau a unui spațiu de lucru nu este deloc o decizie ușoară. Sunt foarte multe detalii care intră în calcul și pe care trebuie să știi să le evaluezi, pentru a nu fi nevoit să faci investiții ulterioare neprogramate. Acesta este și motivul pentru care ne-am gândit ca în acest articol să îți oferim câteva informații și recomandări legate de achiziție și de ce criterii să ții seama atunci când vrei să
cumperi o casă.

Cumpărarea unei case este o decizie cu implicații pe termen lung, atât atunci când este cumpărata cu banii jos, cât și atunci când este vorba despre un credit imobiliar sau ipotecar.


Iată de ce trebuie să ții seama dacă vrei să faci o alegere bună când cumperi o casă:

1. Zona și accesul

Cu siguranță trebuie să fie un cartier și o zona pe care să le cunoști și în care te poți mișca lejer. Astfel poți evalua singur cât de aproape este de mijloace de transport în comun, de artere de circulație importante, de centre comerciale, zone de agrement, școli, grădinițe, parcuri, chiar și de job-ul tău, dacă ai în vedere să-l păstrezi locul de muncă pentru mult timp. Cu cât casa este mai bine conectată la zonele și punctele de interes generale și particulare, cu atât mai bine. Aceste aspecte păstrează de fapt și valoarea proprietății, în timp.

2. Facilități

Dacă vrei să faci o alegere bună ia în calcul și infrastructura și gradul de dezvoltare al zonei, posibilitatea de a dispune de suficiente locuri de parcare, de un parc ș.a.m.d. Pentru a putea obține confortul dorit trebuie să te asiguri că proprietatea are acces la surse de energie electrică, conexiune la gaze, conexiune la rețeaua de apă și canalizare, drumuri asfaltate de acces. Au existat foarte multe situații în care, deși cumpărătorii au găsit ce își doreau ca suprafață, compartimentare și cost, au avut dificultăți datorită stării drumurilor și lipsei de canalizare.

3. Starea proprietății

Acest aspect trebuie să fie luat în calcul atât când vrei să cumperi o casă veche, cât și una nouă. Felul în care se prezintă structura, rezistența, instalațiile, elementele de finisare va influența investițiile ulterioare ce trebuie făcute. Cu cât sunt mai multe detalii care sunt în parametrii doriți, cu atât vei avea mai puțin de cheltuit pentru a o aduce la stadiul dorit și preferat.

Cumpără o casă ce beneficiază de o construcție solidă, cu materiale de calitate, făcută să dăinuie, fără risc seismic. În felul acesta îți securizezi investiția și știi că ai cumpărat un bun de care să te bucuri cât mai mult timp, în siguranță. De finisaje te poți ocupa și singur!

4. Suprafețe și compartimentare

Pentru a te simți cât mai bine în casa aleasă sau a putea face modificări ulterioare este foarte important să dispui de suprafața și configurarea dorite. Și chiar dacă spațiul nu este foarte mare, dacă este bine compartimentat, prin eficiență, vei avea mai mult de câștigat.

5. Documentația casei

Pentru a putea cumpăra ușor o locuință, este foarte important ca aceasta să dispună de toată documentația necesara pentru vânzare. Dacă ai dat peste o proprietate cu complicații în acte, pe care există ipoteci, sunt implicați mulți moștenitori ce pot fi aduși la un loc greu, sunt probleme nerezolvate în instanță, este bine să te înarmezi cu răbdare până la soluționarea tuturor problemelor sau să țe orientezi spre o altă proprietate, mai ușor de cumpărat.

6. Preț

Zonele bune și proiectele noi au întotdeauna un preț mai mare de achiziție. Dacă îți place o proprietate, dar pe care nu ți-o permiți, nu miza pe faptul că poți obține o negociere de preț mare. De regulă, un bun negociator sau o achiziție în faza de proiect îți poate aduce un discount de 5-10%. Fii realist și orientează-te spre proprietăți potrivite! Nu-ți irosi timpul și energia inutil!

7. Cine sunt vecinii

Dacă intenționezi să ai o viața ușoară, fără probleme și certuri inutile, ia mereu în calcul și cine sunt vecinii. Dacă zona este agitată, cu vecini care te deranjează, ascultă muzica tare, nu te lasă să construiești ceva ce este legal, cheamă poliția pentru orice nimicuri ș.a., va trebui să fii conștient ca te înhami la ceva ce nu îți va oferi întotdeauna liniștea dorită.

8. Costurile de exploatare

Pentru a face o bună achiziție trebuie să iei mereu în calcul și costurile de exploatare a proprietății, respectiv cât te vor costa utilitățile, cât va costa căldura pe timpul iernii, care sunt cheltuielile comune, în cazul în care proprietatea se află într-un ansamblu rezidențial, cât costă intreținerea și udarea curții și spațiilor verzi, impozite și taxe locale etc.


Acestea sunt poate cele mai importante aspecte de care să ții seama atunci când vrei să cumperi o casă sau o proprietate. Oricare ar fi tipul achiziției, este foarte important să știi că prețul este corect, este sigură și îți poate oferi confortul sau veniturile pe care ți le dorești.


Dacă vrei să afli mai multe detalii despre aspecte esențiale pentru achiziția unei case, avantaje și dezavantaje, apelează cu încredere la brokerii de la GOPO Real Estate!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce să ții seama când ești interesat de o închiriere apartament în calitate de chiriaș?

De ce ai alege să lucrezi cu o agenție imobiliară?