Cum să-ți pregătești casa de vânzare?

 


Dacă te-ai decis să-ți vinzi casa sau apartamentul, obligatoriu trebuie să o pregătești pentru a o face mai atractivă pentru potențialii cumpărători. Această pregătire te poate ajuta să atragi din start mai multe vizionări, să o vinzi mult mai repede și să obții un preț mai bun. De aceea, în calitate de agenție și broker imobiliar, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva recomandări și cele mai importante etape pentru cum să-ți pregătești casa de vânzare.

Există un client pentru orice proprietate de vânzare. Iar dacă aceasta beneficiază și de o prezentare onestă și profesionistă, șansele de a fi văzută și apreciată de cei interesați sunt mult mai mari.

Iată care sunt cele mai importante măsuri pentru cum să-ți pregătești casa pentru vânzare:

1. Eliberarea spațiului

O casa încărcată și cu multe lucruri aruncate și îngrămădite, va face întotdeauna o primă impresie neplăcută. Nici agentul imobiliar nu poate să își facă bine treaba într-o astfel de situație, deoarece pozele nu vor arăta bine și prezentarea proprietății va avea de suferit. De aceea, o casă eliberată de lucruri personale și inutile va fi mult mai ușor de prezentat, vizionat și vândut.

2. Curățenie impecabilă

O locuință curată, chiar dacă nu dispune de cele mai noi și moderne amenajări, va arăta mult mai prezentabil. Curățarea tuturor încăperilor și suprafețelor, a geamurilor, a corpurilor de iluminat, a mobilierului, a balconului, holurilor și curții, dacă este cazul, va fi un mare plus pentru atractivitate și vânzare.

3. Reparații

Întotdeauna casele noi sau recent amenajate, cu îmbunătățiri se vând mult mai repede. Cele care sunt vechi, neigienizate și cu multe zone cu probleme, pot avea parte de multe vizionări, dar și de multe dezamăgiri. De aceea, chiar dacă nu dispui de buget consistent de amenajare, câteva reparații în zonele cu probleme, pot schimba aspectul general și pot face casa pusă la vânzare, mai primitoare și mai atractivă.

4. Aerisește spațiul și elimină mirosurile

Mirosurile pot avea un impact negativ asupra cumpărătorului și asupra percepției în privința spațiului. Dacă locuința miroase a fum de țigară, a mucegai, a condimente, a alimente fermentate etc. șansele de a o vinde sunt mult diminuate. Astfel, dacă vrei să fii pregătit pentru vânzarea casei, curăț-o, schimbă mirosul și aerisește bine.

5. Păstrează elemente de decor simple și neutre

Dacă nu ai apucat încă să eliberezi casa sau vrei să o vinzi cu tot ce este în ea, optează pentru un decor cât mai simplu și mai neutru. Mobilierul minimalist și culorile neutre, pe lângă faptul că fac spațiul să pară mai mare și luminos, sunt pe gustul mai multor cumpărători și mai ușor de redecorat.

6. Fă câteva îmbunătățiri

Schimbarea prizelor, a corpurilor de iluminat, a bateriilor și accesoriilor din baie și bucătărie, a ușii de la intrare, dacă este veche și uzată ș.a. pot oferi mai multă încredere potențialilor cumpărători. Dacă nu vor să facă amenajări de la 0, aceste mici detalii le pot oferi încrederea că se pot muta repede și lucrurile funcționează.

7. Fă fotografii cât mai frumoase ale proprietății

Fotografiile bine făcute sau profesionale pot aduce un mare serviciu atunci când este listată proprietatea online. Dacă imaginile arată o locuință luminoasă, spațioasă, curată și ordonată, acestea vor atrage mult mai mulți doritori să o vadă. Caută cele mai avantajoase unghiuri și surprinde în imagini toate punctele forte și detaliile de design care oferă valoare proprietății.

8. Ocupă-te și de aspectul exterior al casei

Dacă vrei să vinzi o casă mai ușor, atât exteriorul, cât și interiorul trebuie să arate bine. O locuință îngrijită la exterior va fi și mai vandabilă. Exteriorul este o primă impresie, care contează în procesul de vânzare.

9. Interesează-te de ce acte ai nevoie pentru vânzare proprietate

Vânzarea unei case sau a unui apartament se face cel mai rapid, atunci când ai pregătite toate actele necesare pentru semnare. Dacă un cumpărător este interesat de proprietate, uneori poate fi descurajat sau se poate răzgândi, dacă trebuie să aștepte foarte mult pentru semnare.

Pregătirea unei case de vânzare cere uneori timp și investiții. Însă, dacă sunt parcurse toate aceste etape, există mult mai multe șanse ca proprietatea să fie vândută mai rapid și la un preț mai bun.

În cazul în care aveți nevoie de consultanță și mai multe detalii despre ce este nevoie pentru vânzarea unei case, apelați cu încredere la brokerii imobiliari de la GOPO Real Estate!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce să ții seama când ești interesat de o închiriere apartament în calitate de chiriaș?

De ce ai alege să lucrezi cu o agenție imobiliară?

De ce să ții seama atunci când vrei să cumperi o casa?